2022-2023 Kayıtlanan Öğrenciler İle İlgili Bilgi

 

  1. DERS KAYDI

Öğrencilerimiz, e-kayıt işleminin ardından “ ubys.ibu.edu.tr “adresinden 26 Eylül – 02 Ekim 2022 tarihlerinde ders kayıtlarını yaparak 03 Ekim 2022 tarihinde eğitime başlayacaktır.

kesin kayıt işlemlerini yapan ikinci öğretim öğrencileri öğrenim ücretini 26 Eylül – 02 Ekim 2022 tarihlerinde ders kaydını yapmadan önce öğrenci numarası numarası ile Türkiye İş Bankasının herhangi bir şubesine ödeyeceklerdir.

 Harç Ücretlerine; Öğrenci -Öğrenci Ücretleri menümüzden ulaşabilirsiniz.

      ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (uibu.edu.tr) ŞİFRE OLUŞTURMA

  1. Ders kayıtları vb. işlemler için yeni kayıtlanan öğrencilerimiz Öğrenci bilgi sistemine (ubys.ibu.edu.tr) girerek şifre oluşturacaklardır.

  1. YABANCI DİL HAZIRLIK

 

06 – 16 Eylül 2022 Akademik yıl başlangıcı yabancı dil hazırlık sınıfı İngilizce ve Arapça yeterlilik ve/veya seviye tespit sınav başvuruları.

 

26 – 28 Eylül 2022 zorunlu yabancı dil dersleri I-II muafiyet sınavına giriş için başvurular.

 

20 Eylül 2022 Akademik yıl başlangıcı yabancı dil hazırlık sınıfı İngilizce yeterlilik ve/veya seviye tespit sınavı.

 

21 Eylül 2022 Akademik yıl başlangıcı yabancı dil hazırlık sınıfı Arapça yeterlilik ve/veya seviye tespit sınavı.

 

30 Eylül 2022 zorunlu yabancı dil dersleri I-II muafiyet Sınavı.

Lisans İngilizce seviye tespit sınavı:

Üniversitemizin diğer lisans bölümlerine kayıt yaptıran öğrenciler; isterlerse 30 Eylül 2022 tarihinde yapılacak “lisans İngilizce seviye tespit sınavı” na girebilirler. Bu sınavda yeterli not ortalaması alanlar öğrenimleri süresince okutulan yabancı dil derslerinden muaf sayılırlar, aldıkları notlar yarıyıl ve genel akademik not ortalamalarına katılır.

 

  • İZİN/KAYIT DONDURMA

Kesin kayıttan sonra, öğrenimine sağlık, askerlik, maddi ve ailevi nedenler ile devam etmek istemeyen öğrencilerden, bir veya iki yarıyıl izin isteyenler, gerekçelerini belgeleyerek 12-26 Eylül 2022 tarihleri arasında bir dilekçe ile kayıtlandıkları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarına başvuracaklardır.

İzin gerekçeleri kabul edilerek izinli sayılan öğrenciler 2022-2023 eğitim-öğretim yılının güz ve/veya bahar yarıyılında derslere devam edemezler.

 

  1. MUAFİYET

Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, isterlerse burada başarılı olduğu derslerden muaf olmak isteyebilirler. Bunun için 12-26 Eylül 2022 tarihleri arasında bölüm başkanlıklarına transkript (onaylı) ve ders içerikleri (onaylı) ile birlikte başvurması gerekmektedir. Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayanların daha sonraki başvuruları değerlendirmeye alınmaz. (Daha önce başarılı olduğu dersler üniversitemiz yönetmeliği not baremine dönüştürülerek genel not ortalamasına katılır.)

 

  1. YURT İŞLEMLERİ VE BARINMA
  • Üniversitemiz Mengen yerleşkesindeki öğrenci yurtlarına başvurular, kayıt tarihlerinde üniversitemiz http://sksdb.ibu.edu.tr/Yurtlar.php web adresinden yapılacaktır.

 

 

  • Başvuru tarihleri ilgili birimlerin(kurumların) web sayfalarında duyurulmaktadır.

 

  • Adres: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi  14030 Gölköy / BOLU
  • Tel: +90 374 253 ... Fax: +90 374 253 ...
  • EPosta: intstudentibu.edu.tr
Top